Af Donya abadi

Flødekarameller dyppet i chokolade

Flødekarameller dyppet i chokolade

Jeg lavede karameller for noget tid siden af den årsag, at jeg bare havde lyst til at prøve at lave det – og spise det, selvfølgelig. Hvem elsker ikke karameller? Og chokolade? Hvad så med en kombination af begge dele?

Ingredienser

Karameller
50 g smør
100 ml piskefløde
120 g sukker
50 ml lys sirup

Pynt
Hvid chokolade
Mørk chokolade
Nødder og andet

 

Fremgangsmåde

  • Brug en teflonbelagt gryde og start med at smelte smørret. Kogepladen skal stå på højt blus, da det skal op og koge.
  • Tilsæt fløde, sukker og sirup og rør rundt med piskeris indtil sukkeret er opløst.
  • Rør rundt i ny og næ og brug et termometer, så du kan holde øje med temperaturen.
  • Hvis du ønsker lækre, bløde karameller, opnås det bedste resultat ved 122-125 grader. Jo højere temperatur, jo hårdere bliver karamellerne.
  • Hæld massen ned i en firkantet form (min var ca. 12 x 20 cm) med bagepapir og stil det på køl.
  • Skær det ud i store, firkantede stykker, evt. med en pizzaskærer.
  • Dette trin kan springes over, da karamellerne i sig selv er super lækre: Smelt hvid, mælke- og mørk chokolade og dyp karamellerne i chokolade. Hvis du ligesom mig har en mikroovn, så kan det gøre rigtig hurtigt. Varm chokoladen i en skål i 1 minut, rør rundt i det og giv det 20 sekunder mere .
  • Slut af med at pynte med lidt hakkede nødder og lignende – kun fantasien sætter grænser.

Velbekomme 🙂

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *