Af Donya abadi

Tykke og bløde amerikanske pandekager

Tykke og bløde amerikanske pandekager

De kloge siger jo, at morgenmad er dagens vigtigste måltid, så en sjælden gang går jeg ‘all in’ på morgenbordet med kaffe, smoothie, brød, æg, pålæg og de LÆKRESTE pandekager, jeg nogensinde har fået! Jeg er meget mere til de her bløde, tykke og velsmagende amerikansk inspirerede pandekager, end de tynde pandekafer, som oftest bliver spist med syltetøj og/eller sukker. Jeg har søgt nettet igennem, og fandt på et tidspunkt en engelsk opskrift, hvor det hele stod i ‘cups’ og ‘ounces’, så her er en venlig og fordansket fortolkning af verdens bedste pandekager. You are welcome 🙂

Ingredienser

Til ca. 8-10 pandekager

200 g mel
1 tsk salt
1 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
2 spsk sukker
50 g smeltet smør
350 ml. Kærnemælk
2 æg

Fremgangsmåde

  

  • Bland de tørre ting i en skål for sig selv.
  • Bland æg (pisk dem let), det smeltede smør og kernemælken i en anden skål.
  • Hæld det flydende ned i den tørre skål, men brug ikke piskeris, men vendt det bare let rundt med en grydeske imens, da dejen ellers bliver flad og ikke luftig.
  • Varm panden op på 5-6, men efter et par pandekager kan du skrue ned på 3-4, da det giver de flotteste pandekager. Du behøver ikke bruge fedtstof hvis du bruger en teflonbelagt pande.
  • Brug en stor suppeske eller grydeske til at portionere hvor meget du hælder ned på stegepanden. Dejen er rigtig tyk og kan nemt formes på panden, så de bliver pæne og runde.

 

Serveringsforslag

  • Den gode gammeldags måde med syltetøj og/eller sukker
  • Den amerikanske måde med en lille klat smør og sirup
  • ‘Instagram-måden’ med farverige frugter, så det ser flot ud
  • Som dessert, hvor du spiser det med fx is
  • På den fede, men lækre måde med peanutbutter eller nutella

 

Velbekomme 🙂

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *