Af Donya abadi

Lagkage med pærekompot og mascarponecreme

Lagkage med pærekompot og mascarponecreme

Engang imellem spørger jeg min mand hvad jeg skal lave af dessert, og denne gang foreslog han, at jeg skulle lave noget med pærer. PÆRER?! Det er ikke en frugt jeg spiser særlig tit, men jeg syntes det kunne være spændende. Sidst foreslog han pistacie, og det blev en vanvittig lækker cheesecake (som du i øvrigt finder opskriften på her), så jeg kastede mig ud i opgaven. Det blev til en hvid seminude lagkage med vaniljebunde, pærekompot, mascarponecreme med lime og pæremousse-bomber med lidt hakket hvid chokolade på toppen.

Opskriften er til 8 personer.

Ingredienser

Vaniljebunde
4 æg
175 g sukker
1 vaniljestang
1,5 dl græsk yoghurt
75 g smør
200 g mel
1,5 tsk bagepulver

Pærekompot
6 pærer
1 spsk vand
1 tsk vaniljesukker
2 spsk sukker

Marcarponecreme
200 ml piskefløde
250 g mascarpone
Saften fra 1 lime
Lidt limeskal
0,5 dl Flormelis

Pæremoussebomber
50 ml piskefløde
1 dl pærekompot
2 blade husblas

Pynt
Hakket hvid chokolade
Friske skiver pærer
Pæremoussebomber

 

Fremgangsmåde

Vaniljebunde

  • Pisk æg, sukker og vanilje luftigt med elpisker, gerne i 3-4 minutter.
  • Tilføj smeltet smør og pisk i yderligere 1 minut.
  • Bland mel og bagepulver i en anden skål og si det i blandingen lidt ad gangen skiftevis med yoghurt. Det skal ikke piskes længe og brug evt. dejskraber i stedet for at piske det.
  • Hæld kageblandingen ned i en form på cirka 16 cm og bag det i en forvarmet ovn på 160 grader den første halve time. Skru derefter ned på 140 og giv den cirka en halv time mere.
    Det er en meget tyk kage, da den skal skæres over i 2 bunde, så den skal have god tid i ovnen på lav varme.

Pærekompot

  • Skræl og skær 6 pærer ud (fjern kernehuset)
  • Kog pærerne med sukker, vaniljen fra vaniljestangen og lidt vand på høj varme. Skru derefter helt ned og lad det simre i en halv time.
  • Når pærerne er kogt bløde kan du hælde det overskydende væske fra.
  • Brug en stavblender eller en foodprocessor og blend det til mos.

Marcarponecreme

  • Pisk 200 ml fløde til en fast konsistens.
  • Tilsæt mascarpone, flormelis og lime og riv lidt limeskal ned i til sidst. Pisk det lidt igen og smag om du synes cremen har den rette sødme og syrlighed efter egen præference.
  • Stil cremen på køl.

Pæremoussebomber

  • Brug den resterende piskefløde (50 ml).
  • Bland fløde med 1 dl pærekompot.
  • Tilsæt husblas til moussen. Dette gør du således: Læg 2 husblas i en skål med vand i 5 minutter. Kog lidt vand op i en kasserolle i mellemtiden. Vrid de to blade for vand og læg dem i en skål over kasserollen. Når husblas er smeltet, hælder du det ned i en kold skål og lader det køle ned i 2 minutters tid. Dernæst tilsætter du det flydende husblas i piskefløden, pisker det lidt og vender pærekompotten i til sidst.
  • Hæld i silikoneform med halvkugler på 3 cm (jeg har købt min lige her) og stil på køl i fryseren i mindst 2 timer til de har sat sig.

 

 

Sådan opstiller du kagen

 

 

  • For at få det rette look, skal du bruge en bagering med kagefolie. Jeg har brugt en kagering, som jeg har købt lige HER.
  • Start med at skære kagebunden midtover, så du har to bunde.
  • Placer den ene kagebund i bunden af din kageform og tilsæt halvdelen af pærekompotten. Brug en spartel/dejskraber til at fordele det så jævnt som muligt.
  • Hæld dernæst halvdelen af mascarponen ovenpå og brug en spatel til at fordele det ligeligt ud helt til kanterne.
  • Læg så den anden kagebund oven på og gentag samme proces, men gem cirka 1/4 af mascarponecremen til opsmøring af kagens kant!
  • For at kagen skal smøres seminude, skal du være sparsom med cremen på din spatel. Kom lidt på kanterne hele vejen rundt og kør spatelen på overfladen mens du drejer dit kagefad rundt. Det er ikke meningen det skal se perfekt ud, sålænge der ikke er store klatter.
  • Tag pæremoussebomberne ud af fryseren og smut dem forsigtigt ud.
  • Pynt kagen med moussebomberne, hakket hvid chokolade og pæreskiver.

 

Pyha, det var en lang omgang 😉 Hvis noget af det ikke giver mening, så spørg endelig bare!

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *