Af Donya abadi

Daim cupcakes og cream cheese frosting med hindbær

Daim cupcakes og cream cheese frosting med hindbær

I anledning af min venindes babyshower, lavede jeg nogle søde, lyserøde cupcakes, som både skulle smage godt og samtidig være en del af pynten på bordet.

Opskriften er til 12-14 cupcakes.

Ingredienser

Muffins
200 g mel
250 g sukker
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
1 knsp salt
150 g marabou daim
1 dl mælk
2 æg
100 g smør

Cream cheese frosting
75 g hindbær
1 dl flormelis
200 g flødeost
75 g smør (stuetemperatur)
1 tsk vaniljesukker

Pynt
Evt. krymmel

 

Fremgangsmåde

Muffins

  • Bland alle de tørre elementer i en skål og hak chokoladen groft og stil det til side.
  • Pisk æg, sukker og mælk i en anden skål og begynd at tilføje melblandingen lidt ad gangen igennem en si for at undgå klumper.
  • Tilføj til sidt chokoladen og vend det let rundt med en dejskraber.
  • Fyld muffinformene 2/3 op, da der skal være plads til hævning.
  • Bag dem midt i ovnen på 170 grader i 15-17 minutter.

 

 

Cream cheese frosting

  • Jeg har lavet to slags frosting – den eneste forskel er, at den ene ikke indeholder hindbær, så hav derfor to skåle klar.
  • Pisk smør med en elpisker i cirka 5 minutter og tilføj flormel lidt ad gangen.
  • Tilsæt derefter flødeost og vaniljesukker og pisk det i yderligere 1-2 minutter.
  • Læg cirka 1/3 af blandigen i en anden skål og tilføj hindbærrene i den store portion.
  • Pisk det indtil hindbærrene ikke længere er hele og giver frostingen en flot lyserød farve.
  • I den anden skål kan du enten tilføje 1 dråbe rød farve eller en smule saft fra hindbærrene, for at give en en meget sart lyserød farve.
  • Brug en sprøjtepose og en tylle efter eget valg og pynt dine cupcakes med de to forskellige frosting og slut evt. af med at pynte med krymmel.

 

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *