Af Donya abadi

Hindbærsnitter med glasur og krymmel

Hindbærsnitter med glasur og krymmel

Da jeg gik i folkeskolen, måtte vi forlade skolens område i frikvartererne fra og med 7. klasse. Det endte ofte med en gåtur til den lokale bager, hvor jeg købte en hindbærsnitte. MUMS! Sund og næringsfuld snack 😉 Jeg har dog aldrig prøvet at lave det selv, så det her er første forsøg. Det var simpelthen så nemt, og så smager de fantastisk.

Opskriften rækker til cirka 10 runde hindbærsnitter med en diameter på 7 cm.

Ingredienser

Mørdej
250 g mel
100 g smør (stuetemperatur)
1 æg
1 tsk vaniljesukker

Fyld
ca. 200 g hindbærmarmelade

Pynt
ca. 2 dl flormelis
en smule vand
Krymmel

 

Fremgangsmåde

  • Bland mel, flormelis og vaniljesukker i en stor skål.
  • Kom det bløde smør ned i skålen i små stykker og ælt dejen med hænderne til smørret er helt opløst.
  • Kom nu ægget i dejblandingen og brug en elpisker med dejkroge for at få dejen helt glat og smidig.
  • Stil dejen på køl i mindst 30 minutter inden du skal rulle den ud.
  • Tag dejen ud, drys lidt mel på bordet og rul dejen ud i cirka 3 mm tykkelse. Du skal bruge 2 cirkler til hver hindbærsnitte.
  • Brug en rund udstikker (du kan også blot bruge en kop eller et vandglas) eller hvilken som helst anden form efter eget ønske.
  • Bag dem midt i ovnen på 190 grader i cirka 7 minutter.
  • Lav i mellemtiden glasuren. Tilføj en lille smule vand til formelisen og rør det godt rundt, så der ikke er nogle klumper. Det skal være en tyk glasur, så hold igen med mængden af vand.
  • Når de er kølet ned, smører du hindbær på én kiks, lægger den anden på og smører glasur på toppen.
  • Tilføj krymmel straks, så det sidder fast i glasuren inden det tørrer.

 

 

 

 

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *