Af Donya abadi

Choko-orange cheesecake

Choko-orange cheesecake

Ingredienser

Bund
12 Digestive kiks
2 tsk kakao
2 spsk honning
100 g smør

Chokolade-lag
200 ml piskefløde
150 g flødeost
75 g mælkechokolade
4 husblas
50 g flormelis

Appelsin-lag
2,5 dl appelsinsaft
2 spsk appelsinfrugtkød
200 ml piskefløde
150 g flødeost
5 husblas
1 spsk flormelis
1 spsk citronsaft

 

Fremgangsmåde

Bund

  • Knus kiksene enten i en frysepose og en kagerulle eller i en minihakker
  • Smelt smør og tilsæt det til kikseblandingen sammen med kakao og honning.
  • Hæld kikseblandingen ned i en bagering eller springform og pres det godt ned.
  • Stil den på køl i mindst 2 timer.

Chokolade-lag

  • Start med at piske fløden til en mellemfast konsistens.
  • Smelt chokoladen over vandbad og lad det køle en anelse ned.
  • Tilsæt flødeost, flormelis og det smeltede chokolade til flødeskummet og pisk det indtil massen er helt cremet.
  • Læg 4 husblas i blød i koldt vand og sæt en kasserolle med lidt vand i til at koge op.
  • Efter cirka 5 minutter skal du vride husblas fri for vand og lægge det over vandbadet i en skål til det er smeltet.
  • Lad det smeltede husblas køle lidt ned (så det ikke er kogende varmt) og hæld det ned i osteblandingen imens du pisker det godt rundt med et piskeris.
  • Hæld det nu nedover kagebunden og fordel det med en dejskraber så det ligger glat.
  • Stil kagen i kæleskabet i 2 timer. Imens kan du gøre appelsin-laget klart.

Appelsin-lag

  • Pres appelsinerne og citron for saft (jeg brugte 5-6 store appelsiner)
  • Pisk fløden til en mellemfast konsistens.
  • Tilsæt flødeost og flormelis til flødeskummet og pisk det indtil massen er helt cremet.
  • Tilsæt derefter appelsinsaft, appelsinfrugtkødet og en smule citronsaft og rør det let rundt.
  • Læg 5 husblas i blød i koldt vand og sæt en kasserolle med lidt vand i til at koge op.
  • Efter cirka 5 minutter skal du vride husblas fri for vand og lægge det over vandbadet i en skål til det er smeltet.
  • Lad det smeltede husblas køle lidt ned (så det ikke er kogende varmt) og hæld det ned i osteblandingen imens du pisker det godt rundt med et piskeris.
  • Denne her masse er mere flydend, da den indeholder mere væske end chokolade-laget, så når du hælder det nedover kagen vil den lettere fordele sig.
    Du behøver ikke bruge en dejskraber, men bare sørg for at banke formen ned i bordet et par gange, så det fordeler sig jævnt.
  • Stil kagen i køleskabet i mindst 4 timer, men gerne natten over.

Pynt
Jeg har pyntet kagen med appelsinskrald-swirls, friske appelsinskiver, mørk chokolade og en anelse flødeskum med kakaopulver i, som jeg har tilsat med en rose-tylle. Kun fantasien sætter grænser 🙂

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *