Af Donya abadi

Lagkage med blåbær- og jordbærmousse

Lagkage med blåbær- og jordbærmousse

I går havde jeg min svigerfamilie på besøg, og i den anledning havde jeg lavet en to-lags lagkage med hjemmebagte bunde og blåbær- og jordbærmousse. Normalt er jeg ikke til blåbær, men det gør sig rigtig godt i en mousse til kager.

Opskriften er til en kage på 24 cm i diameter og rækker til 8-12 personer alt efter hvor store styrkerne skal være 🙂

Ingredienser

Lagkagebunde
5 æg
200 g mel
175 g sukker
1,5 tsk bagepulver

Blåbærmousse
125 g frosne blåbær
50 g sukker
1 tsk vanilje
Saften fra en halv citron
100 ml piskefløde
150 g flødeost
2 husblas

Jordbærmousse
200 g frosne jordbær
50 g sukker
1 tsk vanilje
Saften fra en halv citron
150 ml piskefløde
200 g flødeost
3 husblas

Pynt
Flødeskum, friske jordbær, blåbær, evt. lidt chokolade.

 


Fremgangsmåde

Lagkagebunde

  • Pisk æg og sukker luftigt med en håndmixer.
  • Bland mel og bagepulver og sigt det ned i imens du fortsat pisker.
  • Hæld kageblandingen ned i en smurt springform og bag kagen nederst i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter.
  • Når kagen er kølet ned, kan du tage den ud af formen og skære den midtover, så du har to lagkagebunde.
  • Læg den ene lagkagebund ned i kageformen igen (beklædt med kagefolie) så du er klar til at samle kagen.

Blåbærmousse

  • Kog blåbærrene med citronsaft, sukker og vaniljesukker og sluk for blusset efter 5 minutter.
  • Lag husblas i blød i koldt vand i mindst 5 minutter.
  • Når det er kølet lidt ned, kan du tilføje husblas og lade det smelte ned i.
  • Derefter skal du tilføje flødeost mens du vender det let rundt med en dejskraber.
  • Pisk til sidst flødeskummet let og tilsæt det af tre omgange imens du vender det let rundt.
  • Hæld nedover den første lagkagebund, som du har gjort klar i din kageform, og læg næste lagkagebund henover.

Jordbærmousse

  • Jordbærmousse laver du på præcist samme måde, bare med jordbær i stedet for blåbær, og med de angivne mængder.
  • Når jordbærmoussen er lavet, hælder du det nedover lagkagen og glatter overfladen ud, så den er klar til at blive pyntet.
  • Kagen skal stå på køl i mindst 2 timer – gerne natten over, hvis du har mulighed for det.

 

 

Pynt

Jeg har pyntet kagens overflade med friske jordbær, friske blåbær, lidt chokolade, roser af flødeskum (jeg har brugt lidt rød og sort farve) og så har jeg opsmurt kagen langs kanten semi-nude.

Velbekomme 🙂

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *