Af Donya abadi

Raffaello cheesecake

Raffaello cheesecake

Kan jeg sige det nok? Jeg ELSKER cheesecake, og denne her er blevet én af mine yndlings! MUMS! Raffaello chokolade er noget af det lækreste jeg ved, så jeg lod mig inspirere af smagen og prøvede at lave en cheesecake, hvor smagen mindede om det. Det lykkedes fremragende ved første forsøg.

Denne her opskrift er til en kageform på 18 cm i diameter og rækker til 8 lækre stykker 🙂

Ingredienser

Bund
10 digestive kiks
100 g smør
1 spsk honning

Fyld
100 g kokosmælk (det fede)
0,5 dl kokosmælk (væsken)
150 g hvid chokolade
1 dl kokosmel
1,5 dl flormelis
200 ml piskefløde
200 g flødeost
3 husblas

Pynt
Rafaello
Kokosmel

 

Fremgangsmåde

Bund

  • Knus kiksene i en frysepose med en kagerulle eller i en minihakker
  • Smelt smør og tilsæt det til kikseblandingen sammen med honning.
  • Hæld kikseblandingen ned i en bagering eller springform og pres det godt ned.
  • Stil den på køl i mindst 2 timer.

Fyld

  • Hak hvid chokolade og hæld det ned i en skål.
  • Varm piskefløden op i en kasserolle og tag den af blusset lige inden det begynder at koge.
  • Hæld det varme fløde nedover chokoladen og lad det stå i 2-3 minutter indtil chokoladen er blødt op.
  • Tag et piskeris og pisk det indtil chokoladen og fløden er blandet sammen til en flydende masse og stil det derefter på køl. For hurtig nedkøling kan du komme det i en beholder og lægge det i fryseren.
  • Når fløden er kølet ned til stuetemperatur kan du piske det let, og vend herefter flødeost, kokosmel, kokosmælk og flormelis i.
  • Læg 3 husblas i koldt vand i 5 minutter og smelt det i en skål over vandbad.
  • Kom et par skefulde af flødeblandingen ned i skålen med det smeltede husblas og rør rundt i det. Hæld det derefter ned i resten af flødeblandingen og vend det let rundt.
  • Hæld over kiksebunden og lad det stå på køl i mindst 2-3 timer, så den sætter sig ordentligt.

Pynt

  • Drys kokosmel henover kagens overflade inden du stiller den på køl.
  • Pynt kagen med hele raffaello chokolader lige inden servering – gerne én per stykke chokolade, så ingen føler sig snydt 😉

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *