Af Donya abadi

Mørdejstærte med karamel og chokoladeganache

Mørdejstærte med karamel og chokoladeganache

Jeg er ikke vildt god til at lave tærter, da jeg synes dejen er en smule svær at arbejde med og komme i en tærteform. Meeeen, det skal ikke afholde mig fra at kaste mig ud i det, for øvelse gør jo mester, som man siger 🙂

Denne her smækre, søde sag smager rigtig meget af Twix, så hvis du er til det, er det lige noget for dig.

Jeg har lavet tærten i en form på 18 cm i diameter.

Ingredienser

Mørdej
250 g mel
100 g smør (stuetemperatur)
1 æg
1 tsk vaniljesukker

Karamel
50 g smør
100 ml piskefløde
120 g sukker
2 spsk lys sirup

Chokoladeganache
150 ml piskefløde
150 g mørk chokolade

Pynt: Lidt hakkede nødder og *ganache-roser

 

 

Fremgangsmåde

Mørdej

  • Bland mel, flormelis og vaniljesukker i en stor skål.
  • Kom det bløde smør ned i skålen i små stykker og ælt dejen med hænderne til smørret er helt opløst.
  • Kom nu ægget i dejblandingen og brug en elpisker med dejkroge for at få dejen helt glat og smidig.
  • Stil dejen på køl i mindst 30 minutter inden du skal rulle den ud.
  • Tag dejen ud, drys lidt mel på bordet og rul dejen ud i cirka 3 mm tykkelse.
  • Smør hele din tærteform med smør. Tryk dejen ud i tærteformen og husk at trykke det godt op ad kanterne.
  • Prik huller i dejen med en gaffel og bag den ved 200 grader varmluft i 10 minutter.

Karamel

  • Brug en teflonbelagt gryde og start med at smelte smørret. Kogepladen skal stå på højt blus hele tiden, da det skal op og koge.
  • Tilsæt fløde, sukker og sirup og rør rundt med piskeris indtil sukkeret er opløst.
  • Rør rundt i ny og næ og brug et termometer, så du kan holde øje med temperaturen.
  • Når karamellen har en temperatur på cirka 117 grader, så er den klar. Det burde ikke tage mere end 5 minutter.
  • Hæld den flydende karamel over tærten og stil det på køl indtil karamellen ikke længere er flydende.

Chokoladeganache

  • Hak mørk chokolade og hæld det ned i en skål.
  • Varm piskefløden op i en kasserolle og tag den af blusset lige inden det begynder at koge.
  • Hæld det varme fløde nedover chokoladen og lad det stå i 2-3 minutter indtil chokoladen er blødt op.
  • Tag et piskeris og pisk det indtil chokoladen og fløden er blandet sammen til en flydende masse og hæld det direkte over tærten. *Gem en smule ganache til at pynte kagen.
  • Stil tærten på køl i mindst 4-5 timer, gerne natten over.

Pynt:

  • Tilføj 1 spiseske blødt smør til den lille mængde ganache du har gemt.
  • Rør det godt sammen og kom det i en sprøjtepose med en stjerneformet tylle.
  • Hak lidt nødder og drys over kagen og start med at danne roser hele vejen rundt langs kanten.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *