Af Donya abadi

Flødekarameller med safran

Flødekarameller med safran

Mmm! Lækre bløde flødekarameller er noget af det lækreste jeg ved. Denne gang har jeg tilføjet en helt særlig ingrediens, nemlig safran. Jeg har brugt en silikoneform med kvadrater, for det flotte snit, men de kan sagtens laves i en silikoneform med halvkugler eller andet. Det fantastiske ved silikoneforme er, at det er slip-let, og INTET sidder fast.

INGREDIENSER

Karamel
75 g smør
125 ml piskefløde
150 g sukker
2 spsk lys sirup
0,5 tsk safran

Safran sponsoreret af Safrie IVS

 

FREMGANGSMÅDE

Karamel

  • Brug en teflonbelagt gryde og start med at smelte smørret. Kogepladen skal stå på højt blus hele tiden, da det skal op og koge.
  • Tilsæt fløde, sukker og sirup og rør rundt med piskeris indtil sukkeret er opløst.
  • Rør rundt i ny og næ og brug et termometer, så du kan holde øje med temperaturen.
  • Når karamellen har en temperatur på cirka 121-122 grader, så er den klar.
  • Hæld den flydende karamel i en silikoneform, så du let og hurtigt kan tage dem ud, når de har sat sig.

 

Velbekomme 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *