Af Donya abadi

Chokoladelagkage med daimmousse og mørk chokoladeganache

Chokoladelagkage med daimmousse og mørk chokoladeganache

Efter et par ugers travlhed er jeg nu klar med en ny opskrift, og der er endnu mere chokolade på menuen. Jeg har lavet en lækker chokoladelagkage med daimmousse og mørk chokoladeganache, og den smager himmelsk.

Ingredienser

Chokoladekage
150 g mel
250 g sukker
40 g kakaopulver
1 tsk bagepulver
2 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
200 ml kernemælk
80 ml olie
2 æg (stuetemperatur)

Chokoladeganache
200 g mørk chokolade (70-80 %)
200 ml piskefløde

Daimmousse
150 g daim
200 ml piskefløde
1,5 husblas

Pynt
Chokoladesauce
Daim

Fremgangsmåde

Chokoladekage

  • Start med at blande alle de tørre ting i en skål; mel, sukker, kakaopulver, natron, bagepulver og vaniljesukker.
  • I en anden skål pisker du æg og tilsætter kernemælk og olie.
  • Bland melblandingen ned i den anden skål, helst gennem en si, så du sorterer eventuelle klumper fra – og rør det godt sammen.
  • Bagning i ovnen: Jeg bagte hele blandingen i en springform på 16 cm, og kagen hævede op og var cirka 10 cm høj. Den skulle derfor have cirka 55-60 minutter i ovnen. Jeg startede med at have ovnen på 170 grader og skruede derefter ned til 140 grader efter en halv time.

Chokoladeganache

  • Hak mørk chokolade og hæld det ned i en skål.
  • Varm piskefløden op i en kasserolle og tag den af blusset lige inden det begynder at koge.
  • Hæld det varme fløde nedover chokoladen og lad det stå i 2-3 minutter indtil chokoladen er blødt op.
  • Pisk let i fløden, så al chokoladen bliver opløst, og du er nu klar til at hælde det direkte ned i kagen.

Daimmousse

  • Daimmoussen laves på næsten samme måde som en ganske almindelig chokoladeganache – jeg tilføjer blot 1,5 husblas, for at give den en mere fast og mousseagtig konsistens.
  • Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter imens du koger fløden op.
  • Inden du hælder fløden over det hakkede daim, tilføjer du de bløde husblas og pisker det.
  • Hæld fløden over daimchokoladen og lad det stå i 2-3 minutter indtil chokoladen er blødt op.
  • Pisk let i fløden, så al chokoladen bliver opløst, og du er nu klar til at hælde det direkte ned i kagen.

Sådan samler du kagen

  • For bedste resultat skal du bruge en springform med kagefolie eller en bagering, så du kan opstille kagen helt lige.
  • Start med at skære kagebunden i tre dele, så du har tre bunde.
  • Placer den ene kagebund i bunden af din kageform og hæld halvdelen af din chokoladeganache ned over kagebunden.
  • Læg så den anden kagebund oven på og hæld daimmoussen ned over.
  • Læg tredje og sidste kagebund ovenpå daimmoussen og hæld den sidste halvdel chokoladeganache over.
  • Slut af med at pynte din kage med hakket daim og lidt chokoladedryp, hvor du blot drypper lidt flydende chokoladesauce langs kanten, så det drypper nedover siderne. Jeg har brugt chokoladesauce fra Dr. Oetker
  • Stil din kage på køl i mindst 4 timer – gerne natten over.
  • Noget af frostingen kan sagtens flyde over. I dette tilfælde kan du blot tage en spartel/dejskraber og fordele det rundt på kagen.
  • For mig at se må det gerne se lidt ‘rustikt’ og ‘uperfekt’ ud. Det fremhæver blot kagens snaskede konsistens og smag.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *